Det hele startede

ChammikaTea har en helt særlig historie. Det er ingen tilfældighed, at vi har passion for den lækre srilankanske te. ChammikaTea starter nemlig i Sri Lanka i 1983, i en lille landsby nær hovedstaden, hvor et barn blev født.

Det barn var – og er – mig, Maria Chammika Poulsen. Jeg kom til Danmark som spæd, adopteret af et dansk par lidt syd for Aalborg i Nordjylland. Her startede jeg mit liv, langt væk fra mine biologiske rødder.

Tilbage til mine rødder

Jeg voksede op som de fleste danske børn. Jeg har dog altid vidst, at jeg ville starte min egen virksomhed, og hver dag arbejde med noget, som er 100% mig. Jeg ville finde mit hjertebarn. I 2011 fandt dette hjertebarn – tilbage på Sri Lanka, ikke langt fra mit fødested.

Jeg havde nemlig fundet min biologiske mor, og jeg var spændt på at forene mine biologiske rødder med den person, der var opvokset i Danmarks vante rammer. Mødet med min biologiske mor var et stort vendepunkt i mit liv. Selvom alt på Sri Lanka virkede fremmed for mig, så var stedet alligevel besynderligt genkendeligt, og jeg havde det som om, at jeg havde genopdaget en del af mig selv.

Ægte håndværk

Fordi Sri Lanka er verdensberømt for at producere te valgte jeg at besøge en tefabrik under mit ophold. Fabrikken var meget gammel, og stod praktisk talt som da den blev bygget for over 100 år siden, omringet af smukke, grønne temarker.

Fabrikken havde kun få maskiner, så meget af fremstillingsarbejdet foregik ved håndkraft på helt traditionel vis. Jeg så, hvordan hårdtarbejdende kvinder og mænd satte deres præg på teen – lige fra opsamlingen af de mange hundrede kilo friske teblade til den endelige pakning.

Smag mit Sri Lanka

Det var her, midt i den gamle tefabriks pulserende aktivitet, at jeg fandt mit hjertebarn. Jeg blev født i temarkernes omgivelser. De lokale, jeg talte med, sagde hele tiden at te var in my DNA. Selv hjemme i Danmark har te altid været noget særligt for mig. Te var nemlig et fast samlingspunkt i min familie, og vi sluttede ofte dagen af med en duftende kop Ceylon te.

Jeg fulgte mine rødder til Sri Lanka, og nu er jeg – med mit hjertebarn, ChammikaTea – blomstret op på ny. Lige netop derfor vil jeg gerne invitere dig med til Sri Lanka ved at smage vores fantastiske srilankanske te – autentisk, oprigtigt og helt nede på jorden!